Ooooooh....kom er eens kijken...




Sinterklaas is in Nederland!
Nog even wachten, want pas op 4 december
brengt hij een bezoek aan Basisschool Onze Wereld.
Maar in de groepen 1 t/m 4 zijn de strooipieten al langs geweest�..
Met een link naar de STOOMPAGE van Sinterklaas...

 



Oh, kom er eens kijken� Het Grote Verkleedfeest is weer begonnen.
Sinterklaas is met de boot aangekomen in Nederland.
In de groepen 1 t/m 4 kwamen ineens strooipieten langs.
En wat doen strooipieten? Ze strooien allemaal kleine snoepjes in het rond.
Mmmmmmm�.wanneer komen ze weer? Alle kinderen mogen
een schoen zetten�misschien komt daar ook nog wat lekkers in...
Sinterklaas is ook te vinden op het Internet.
Spelletjes, verhaaltjes en nog veel meer over
het Sinterklaasfeest zijn te vinden op de website:
STOOMPAGE








Gevulde Speculaas
(especulasos fuldos)

Wat heb je voor dit recept nodig?

200 gram Bloem
100 gram Bruine basterdsuiker
100 gram Boter
Zout
10 gram speculaaskruiden
1 theelepel bakpoeder
eventueel een beetje melk
200 gram amandelspijs
1 half ei (losgeklopt)
15 gepelde amandelen


Smeer een boterkoekvorm met een middellijn van 20 cm in met boter. Kneed alle ingredi�nten, behalve de amandelspijs, tot een soepele deegbal. Verdeel het deeg in twee ongelijke delen. Druk het kleinste deel in de vorm uit. Kneed het amandelspijs goed door. Druk de vulling wat plat op een aanrecht waar je wat bloem op hebt gestrooid. Druk het spijs goed in de vorm totdat het overal ongeveer even dik is en het spijs ongeveer een halve centimeter binnen de vorm valt. Van de andere plak deeg maak je de 'deksel'. Rol dit uit op het met bloem bestoven aanrecht. Leg de 'deksel' in de vorm bovenop de vulling, druk de zijkanten goed op elkaar. Maak het deeg van boven glad met een aan de onderkant natte lepel. De bovenkant daarna bestrijken met losgeklopt ei. Leg de amandelen erop en bestrijk het geheel weer. Het geheel wordt gebakken in een oven bij een temperatuur van 150 tot 175 Graden (gas-stand 2 - 3). Plaats de boterkoekvorm in het midden van de oven.

De baktijd: 30 a 40 minuten.
Voor extra vulling neem je meer amandelspijs.

Smakelijk eten!

Op de sinterklaas-stoompage-site staan veel spelletjes, gedichten en verhaaltjes over Sinterklaas.
Klik verder naar de STOOMPAGE
ook vol met liedjes en recepten zoals hierboven....






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.